Rebasing en Reparaties Uithoorn Leeseman

Rebasing en reparaties

Bij Tandprothetische praktijk Leeseman bieden wij een rebasing- en reparatieservice

Rebasing

In de loop der jaren kunnen uw kaken slinken en van vorm veranderen. Hierdoor kan het zijn dat uw kunstgebit op den duur los gaat zitten en niet meer goed past. Wanneer uw gebitsprothese los zit wordt er een afdruk gemaakt van uw kaak met behulp van uw eigen prothese. Hierdoor kunnen we zien waar er ruimte is ontstaan en deze ruimte opvullen met een nieuwe laag kunststof. Dit proces heet rebasing. Met rebasing zorgen we er voor dat uw kunstgebit altijd perfect in uw mond past. Heeft uw kunstgebit een rebasing nodig? Klik op de button hieronder en ontvang direct gratis advies!

Reparaties

Hoewel een gebitsprothese is gemaakt van zeer sterk kunsthars kan het altijd voorkomen dat een tand of kies van uw gebitsprothese afbreekt of dat er een scheurtje ontstaat. Wij begrijpen dat met een beschadigd kunstgebit eten, lachen en praten moeizaam gaat. Het is dan ook van belang dat het kunstgebit zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Voor reparaties aan uw kunstgebit kunt u zonder afspraak langskomen bij ons in de praktijk. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te helpen zodat u de gebitsprothese zo snel mogelijk weer kunt gebruiken.

Moet uw kunst- of klikgebit worden aangepast of gerepareerd? We helpen u snel!

Klik op onderstaande button voor meer informatie over onze rebasing- en reparatieservice:


Patiënten reviews

De meest voorkomende gebitsprothese problemen

  1. Het kunstgebit past niet goed en zit los
  2. U heeft pijn in de mond door het kunstgebit
  3. U kunt slecht eten en praten met het kunstgebit
  4. U heeft een slechte adem door het kunstgebit
  5. U ervaart misselijkheid door uw kunstgebit   
  6. Er komt veel voedsel onder het kunstgebit    

De gevolgen van een slecht passend kunstgebit vallen niet direct op. Het is verstandig om het regelmatig te laten controleren   

Kosten rebasing en reparatie

De kosten van rebasing en reparaties van volledige gebitsprotheses zitten voor 90% in de basisvergoeding. Voor vergoeding van rebasing en reparaties van gedeeltelijke gebitsprotheses heeft u een aanvullende verzekering nodig.

Reiniging en onderhoud van uw kunstgebit

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw kunstgebit is het belangrijk deze goed te onderhouden en te reinigen. Wij adviseren uw kunstgebit en tandvlees dagelijks schoon te maken. Gebruik hierbij geen agressieve schoonmaakmiddelen maar een professioneel reinigingsmiddel. Ook raden we aan uw prothese regelmatig te laten controleren. Met goede reiniging en controle heeft u minimaal vijf jaar optimaal plezier van uw kunstgebit.

Kom met ons in contact

Onze experts beantwoorden graag al uw vragen. Vul het formulier in om met ons in contact te komen!