Klikgebit Leeseman Uithoorn

Klikgebit

Alles wat u moet weten over een klikgebit in één overzicht

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een uitneembaar kunstgebit dat is vastgeklikt op implantaten (kunstwortels). Deze implantaten worden in de kaak geplaatst door een implantoloog. Hierop komt een drukknop of een stegconstructie. In de prothese komt een deel dat op de drukknop of de steg wordt vast geklikt. Een klikgebit is uitneembaar, maar zit stevig vast. Een klikgebit kan zowel op de bovenkaak als onderkaak geplaatst worden.

Uw voordelen van een klikgebit

Leeseman Tandprotheticus check mark

Draagcomfort

Veel patiënten ervaren minder pijnlijke plekken met een klikgebit. Daarnaast gaat eten makkelijker dan met een conventionele prothese.
Leeseman Tandprotheticus check mark

Behoud van de kaak

Door de plaatsing van implantaten zal de kaak minder slinken. Hierdoor is het minder vaak nodig om uw kunstgebit te laten rebasen.
Leeseman Tandprotheticus check mark

Stevigheid

Een klikgebit zit goed vast op de kaak en kan niet uit de mond vallen. Ook neemt het kauwvermogen toe. Hierdoor kunt u zelfverzekerd lachen, praten en eten.
Leeseman Tandprotheticus check mark

Uitneembaar

Ondanks dat het klikgebit stevig vast zit, is het gebit wel uitneembaar. Hierdoor kan het goed gereinigd worden.

Wilt u ook profiteren van de voordelen van een klikgebit?

Ontvang dan gratis advies van onze experts of doe eerst de online zelftest:


Patiënten reviews

Klikgebit procedure - Wat u kunt verwachten

1. Vrijblijvend adviesgesprek/verwijzing

Wanneer u voor een vrijblijvend advies naar onze praktijk komt kunnen onze experts samen met u besluiten dat een klikgebit de beste uitkomst biedt. U wordt dan doorverwezen naar een implantoloog. Deze bepaalt door middel van een foto of uw kaak geschikt is voor implantaten. Wanneer het plaatsen van implantaten door uw verzekeringsmaatschappij wordt goedgekeurd, dan komt de vergoeding hiervoor 100% uit de basisvergoeding. Wij werken samen met uitstekende implantologen. Het inbrengen van de implantaten in de kaak is een operatieve ingreep onder plaatselijke verdoving.Wij passen uw huidige gebitsprothese aan zodat u niet zonder hoeft te lopen.Nadat de implantaten geplaatst zijn komt u bij ons terug voor het vervaardigen van uw klikgebit.

2. Eerste afdrukken

Tijdens deze afspraak maken we de eerste afdrukken. Ook kijken we naar de uiterlijke wensen voor uw nieuwe klikgebit.

3. Definitieve afdruk

Wanneer de implantaten geplaatst zijn maken we tijdens de derde afspraak een definitieve afdruk van uw kaak.

4. Bepalen van de beet

We leggen vast hoe u dichtbijt zodat wij precies kunnen bepalen hoe de tanden en kiezen is het klikgebit geplaatst moeten worden.

5. Klikgebit passen

Tijdens de vijfde afspraak gaan we het klikgebit passen op de implantaten. Daarnaast kijken we ook of het klikgebit aan uw eisen voldoet. Mocht het nodig zijn kunnen er ter plekke aanpassingen worden gemaakt. Wanneer u helemaal tevreden bent gaan wij aan de slag om uw prothese om te zetten in kunsthars.

6. Klikgebit plaatsen

Uw definitieve klikgebit wordt op de implantaten geplaatst. Daarnaast geven wij u voorlichting over het reinigen en onderhouden van uw klikgebit. U verlaat de praktijk met een perfect passend resultaat.

Kiezen voor een kunstgebit op implantaten

Een klikgebit biedt een vervanging voor alle tanden en kiezen. U kunt niet voor een klikgebit als eerste kunstgebit kiezen. Uw kaken zullen het eerste jaar nadat al uw tanden en kiezen getrokken zijn, nog behoorlijk slinken. Daarnaast wordt dat ook niet vergoed door de zorgverzekeraar. Na dit eerste jaar kunt u eventueel wel in aanmerking komen voor een kunstgebit op implantaten.

Wennen aan uw nieuwe klikgebit

In de eerste weken kan een klikgebit soms wat wennen zijn, dit geldt voor alle gebitsprotheses. U zult de eerste dagen iets anders praten dan u gewend bent. Ook is het bekend dat over het algemeen eten met een klikgebit gemakkelijker gaat dan met een conventionele prothese. Het wennen aan het nieuwe klikgebit duurt over het algemeen slechts enkele dagen. Mochten de klachten aanhouden kunt u altijd terecht bij één van onze specialisten.

Kosten klikgebit - Alles over vergoedingen

De kosten van het klikgebit zitten voor 83% in de basisverzekering. Wij zorgen ervoor dat alles netjes administratief wordt afgehandeld met uw verzekeringsmaatschappij. Wij kunnen een berekening van uw eigen bijdrage maken zodat u precies weet wat het u gaat kosten.

Kom met ons in contact

Onze experts beantwoorden graag al uw vragen. Vul het formulier in om met ons in contact te komen!