4 tips voor het onderhouden

van uw kunstgebit

Als kunstgebit experts weten wij hoe belangrijk het is om uw kunstgebit goed te onderhouden. Wanneer een kunstgebit niet goed onderhouden wordt kunnen hier klachten door ontstaan. Wij vertellen u graag hoe u ervoor kunt zorgen dat uw kunstgebit in topconditie blijft.

Rebasing en Reparatie Leeseman Services

1. Reinig uw gebit met groene zeep

Uw kunstgebit komt in aanraking met veel voedselresten en bacteriën. Wij raden u aan om uw kunstgebit na elke maaltijd schoon te maken. Gebruik voor het schoonmaken van uw kunstgebit enkel een protheseborstel, (lauw) water en wat groene zeep of een schoonmaakmiddel op basis van groene zeep.

2. Voorkom tandsteen met azijn

Om tandsteen te voorkomen, kunt u uw kunstgebit af en toe een paar uur in een bakje met met water leggen, aangelengd met (natuur) azijn. De kalk die op het kunstgebit ontstaat, wordt hiermee opgelost en is de volgende morgen makkelijker van uw gebit af te poetsen.

3. Doe uw gebitsprothese 's nachts uit

Slapen met uw kunstgebit vergroot het risico op het slinken van de onderkaak. Hierdoor kan het gebit losser gaan zitten of gaan irriteren. Slaap zonder kunstgebit en leg deze ‘s nachts in een glas met water.

4. Laat uw kunstgebit regelmatig controleren en reinigen

Om uw kunstgebit in topconditie te houden adviseren wij u uw kunstgebit minimaal één keer per twee jaar te laten controleren. Daarnaast is het ook mogelijk om uw kunstgebit tijdens een gratis check-up te laten polijsten bij ons in de praktijk.

Verzeker nu uw gratis Kunstgebit check-up

Klik op onderstaande button om uw plek te verzekeren. Na het invullen van uw gegevens nemen wij contact met u op:


Camilla Leeseman Leeseman
Camilla Leeseman, Eigenaar en tandprotheticus

"Met de juiste verzorging en controle kunt u minimaal vijf en zelfs tot acht jaar plezier hebben van uw kunstgebit."

Om ervoor te zorgen dat uw kunstgebit er mooi uit blijft zien en in topconditie blijft, is het belangrijk om bovenstaande tips in acht te nemen. Daarnaast is het ook heel belangrijk om regelmatig op controle te komen. Op dit moment bieden wij gratis check-ups aan, ook voor mensen die nog geen klant bij ons zijn. Klik op de button hieronder om u aan te melden voor een gratis check-up:

Patiënten reviews

Kom met ons in contact

Onze experts beantwoorden graag al uw vragen. Vul het formulier in om met ons in contact te komen!


Leeseman Tandprotheticus

Contactinformatie
Leeseman Tandprotheticus Uithoorn BV
Prinses Christinalaan 133
1421 BH Uithoorn
info@tppleeseman.nl
0297 565 474
KvK nummer: 77280733
Nederland