Over Leeseman Tandprotheticus Home

Kunstgebitten / Gebitsprotheses

Alles wat u moet weten over gebitsprotheses in één overzicht

Wat is een kunstgebit?

Een kunstgebit is een uitneembare gebitsprothese. Een kunstgebit is nodig wanneer u geen eigen tanden of kiezen meer heeft. Bij Leeseman Tandprotheticus Uithoorn plaatsen we verschillende soorten gebitsprotheses.

Verschillende soorten kunstgebitten

Volledige Gebitsprothese Uithoorn

1. Volledige prothese

Een volledige prothese vervangt alle tanden en kiezen in uw mond. Het kunstgebit wordt passend gemaakt op de kaak en is volledig uitneembaar. Een kunstgebit wordt gemaakt van kunsthars aangevuld met kunststof of porseleinen tanden en kiezen. Wij zorgen er voor dat het kunstgebit aan al uw wensen voldoet.
Partiële protheses Kunstgebit Uithoorn

2. Partiële protheses

Een partiële prothese is een gedeeltelijk kunstgebit dat enkele tanden of kiezen vervangt. De prothese is zelf gemakkelijk uit de mond te nemen. Bij Leeseman plaatsen wij twee verschillende partiële protheses: de frameprothese en de plaatprothese.
Immediaatprothese Tandprotheticus Leeseman Uithoorn

3. Immediaatprothese

Het behouden van uw eigen tanden en kiezen is niet altijd haalbaar. Overstappen op een kunstgebit kan de oplossing bieden voor ernstige gebitsproblemen. Een immediaatprothese is het eerste kunstgebit dat wordt geplaatst direct nadat alle tanden en kiezen zijn getrokken. Dit betekent dat u niet zoals vroeger zonder tanden of kiezen hoeft te lopen.

Ontdek nu welke gebitsprothese het beste bij u past

Praat dan met een van onze experts en ontvang gratis advies of doe eerst de online zelftest:


Patiënten reviews

Kunstgebit procedure - Wat u kunt verwachten

1. Eerste afspraak

Tijdens deze afspraak maken we de eerste afdrukken Ook kijken we naar de uiterlijke wensen voor uw nieuwe klikgebit.

2. Definitieve afdruk

Tijdens de tweede afspraak maken we een definitieve nauwkeurige afdruk van uw kaak.

3. Beet bepalen

Bij uw derde bezoek bepalen we hoe u dichtbijt zodat we precies kunnen bepalen hoe we de tanden en kiezen in de prothese plaatsen.

4. Kunstgebit passen

Tijdens de vierde afspraak past u het kunstgebit en kijken we samen of het kunstgebit aan al uw wensen voldoet. Er kunnen ter plekke aanpassingen gemaakt worden indien nodig. Pas als u tevreden bent gaan wij aan de slag met de definitieve versie.

5. Kunstgebit plaatsen

De definitieve versie van uw kunstgebit is klaar en kan geplaatst worden. U verlaat de praktijk met een perfect passend kunstgebit!

Wennen aan uw nieuwe kunstgebit

Uw kunstgebit kan in de eerste week soms wat wennen zijn. Een nieuw kunstgebit kan pijn doen of gevoelig zijn. Omdat uw kaak het eerste jaar, na trekken, erg veranderd zullen we uw prothese een aantal keer moeten aanpassen. 

Natuurlijk uitziend kunstgebit

Bij Leeseman Tandprotheticus Uithoorn kijken wij samen naar uw wensen voor uw nieuwe kunstgebit. Samen bepalen wij de kleur en de stand van uw nieuwe tanden en kiezen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor uw nieuwe kunstgebit. Wij zorgen er samen voor dat uw nieuwe prothese er zo natuurlijk mogelijk uit komt te zien.

Kosten kunstgebit - Alles over vergoedingen

Wij begrijpen dat de kosten voor een nieuw kunstgebit heel belangrijk zijn. De kosten voor een kunstgebit zijn afhankelijk van uw situatie en kunnen variëren. Daarnaast gelden er bij zorgverzekeraars verschillende vergoedingen. Op de pagina tarieven vindt u de meest actuele informatie.

Kom met ons in contact

Onze experts beantwoorden graag al uw vragen. Vul het formulier in om met ons in contact te komen!