De 5 meest gestelde vragen over een Noodprothese (eerste kunstgebit)

Kom meer te weten over het proces van een noodprothese. Team Leeseman uit Uithoorn beantwoordt de 5 meest gestelde vragen! 

Leeseman tandprothetische praktijk in UIthoorn

Leeseman tandprothetische praktijk in UIthoorn

De 5 meest gestelde vragen over een Noodprothese (eerste kunstgebit)

Kom meer te weten over het proces van een noodprothese. Team Leeseman uit Uithoorn beantwoordt de 5 meest gestelde vragen! 

1. Wat is een noodprothese?  

Een noodprothese, ook wel bekend als immediaatprothese, wordt aangemeten terwijl u nog eigen tanden en kiezen heeft. Dit is het allereerste kunstgebit dat wordt geplaatst nadat de tanden zijn getrokken. Op deze manier zorgen we ervoor dat u nooit zonder tanden hoeft te lopen! 

2. Wat is het proces van een noodprothese?  

Wanneer u denkt dat het nodig is om uw eigen tanden te vervangen door een kunstgebit, kunt u rechtsreeks en vrijblijvend bij ons langskomen. Wij kunnen u dan doorverwijzen naar een tandarts en vervolgens zelf voor u de gebitsprothese vervaardigen. Na het trekken verandert de kaak voortdurend. Daarom zijn er diverse keren aanpassingen nodig om de prothese goed te laten aansluiten op uw kaak. Deze aanpassingen horen bij de nazorg en worden daarom ook voor 90% vergoed uit de basisverzekering. 

3. Moet ik wennen aan een noodprothese? 

Ja, in de eerste 24 uur na het plaatsen van uw noodprothese is het normaal om wat ongemak te ervaren. Probeer de prothese zoveel mogelijk in uw mond te houden om eraan te wennen. Zwelling van het tandvlees kan optreden, maar dit verdwijnt meestal na 2-3 dagen. Draag de prothese dag en nacht tijdens de eerste dagen.  

4. Wat kost een noodprothese? 

Een noodprothese wordt voor iedereen voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat uw eigen bijdrage naar schatting ongeveer 175 euro per kaak zal bedragen (vergeet hierbij niet uw eigen risico). Voor vergoeding van de overige 25% van de kosten heeft u een

aanvullende tandartsverzekering nodig. Naast de kosten voor de prothese zijn er ook kosten zijn voor het trekken van uw tanden, waarvoor de tandarts een offerte zal opstellen. 

Bij Tandprothetische praktijk Leeseman is een adviesgesprek altijd kosteloos en vrijblijvend. We stellen graag een offerte voor u op, zodat u duidelijkheid heeft over de kosten en niet voor onverwachte uitgaven komt te staan. 

5. Wanneer mag ik mijn noodprothese vervangen voor een definitieve prothese? 

Na een periode van ongeveer 6-12 maanden, waarin uw kaakbot zich heeft aangepast en gestabiliseerd, is het tijd om uw noodprothese te vervangen door een definitieve prothese. Dit is van essentieel belang, omdat de pasvorm van uw huidige prothese mogelijk niet meer optimaal is vanwege veranderingen in uw mond. Dit kan leiden tot ongemak, drukplekken, breuken en loszittende protheses.  


Als u implantaten overweegt, kunnen we u in deze fase doorsturen naar de implantoloog. Houd er rekening mee dat een definitieve prothese meestal om de 5 jaar vervangen moet worden voor een optimale mondgezondheid en comfort.  


💡Goed om te weten: Ook deze prothese wordt voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering.  

Uw voordelen van een Noodprothese bij Tandprothetische praktijk Leeseman

  • Onze kunstgebitten worden vervaardigd volgens de nieuwste digitale technieken 

  • U hoeft bij ons slechts 1x te happen

  • Wij bieden een comfortabele behandeling voor mensen met angst

  • In slechts 4 afspraken al uw eerste kunstgebit

  • U kan bij ons terecht voor gratis advies zonder een verwijzing van de tandarts

  • U kunt snel terecht voor een afspraak

  • Samenwerking met alle zorgverzekeraars

  • Onze klanten beoordelen ons met een 4.9/5  ⭐⭐⭐⭐⭐ op Google.

  • Onze klanten beoordelen ons op klantenvertellen.nl met een 9.6!

Verzeker nu uw plek voor gratis advies over een noodprothese

Na het invullen van uw gegevens nemen wij contact met u op om een afspraak te maken:


Patiënten reviews

Kom met ons in contact

Onze experts beantwoorden graag al uw vragen. Vul het formulier in om met ons in contact te komen!


Tandprothetische praktijk Leeseman

Contactinformatie
Leeseman Tandprotheticus Uithoorn BV
Prinses Christinalaan 133
1421 BH Uithoorn
info@tppleeseman.nl
0297 565 474
KvK nummer: 77280733
Nederland